Polska nie wyszła z grupy, więc dla osłody polecam
ciasto z rabarbarem. :)
- 4 jajka
- szczypta soli
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- miąższ z ½ laski wanilii
- 180g masła
- rabarbar
Rabarbar umyj, pokrój w kawałki długości ok. 1 cm,
wymieszaj z ¼ szklanki cukru i odstaw. Białka oddziel od żółtek. Białka
ubij z solą. Nadal ubijaj, stopniowo dodając cukier. Dodaj mąkę z proszkiem do
pieczenia, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj roztopione, ciepłe masło. Masę
dokładnie wymieszaj i przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na
wierzch wyłóż rabarbar. Piecz ok. 30 min w 180’C.
A teraz można bezkarnie kibicować Hiszpanii. ¡Vamos España! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz