Inspirowane Nigellą Lawson Ciasteczka MARSowe:
- 500 g batoników MARS
- 60 g masła
- płatki typu Corn Flakes
Batoniki i masło rozpuścić w kąpieli wodnej.* Zdjąć z ognia, zmiksować jeszcze gorącą masę. Dodać płatki (wg uznania) i wymieszać. Masę można włożyć do jakichś foremek, jednak nie ma co liczyć na perfekcyjne kształty, gdyż niepokruszone płatki uniemożliwiają ich powstawanie. Ja nakładałam masę łyżeczkami na folię aluminiową.Ciasteczka należy schłodzić w lodówce i najlepiej je tam przetrzymywać.
*Użyłam specjalnego, litrowego kubka do gotowania mleka. Ma dwa dna i między nie wlewa się wodę. Podgrzewane w nim mleko, rozpuszczana czekolada, czy MARSy nie przypalają się. Należy tylko pilnować, aby woda ciągle znajdowała się w przeznaczonej dla niej przestrzeni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz