Od dziś możecie znaleźć na moim blogu nową kategorię wpisów.
To kuchnia hiszpańska i
latynoamerykańska. Pierwsze danie z tej kategorii to tosty z pomidorami i
oliwą. Jest to coś tak prostego, a ja nie mogę przestać tego jeść. Szaleństwo!
Tosty z pomidorami i oliwą
Tosty z pomidorami i oliwą
- Chleb tostowy pszenny
- Pomidory z puszki lub świeże
- Przyprawy (oregano, bazylia, czosnek)
- Cukier (jeśli używacie pomidorów z puszki, bo są trochę kwaśne)
- Oliwa z oliwek
- Sól
Zmiksuj pomidory
z puszki z przyprawami, dodając odrobinę cukru. Jeśli używacie świeżych
pomidorów należy usunąć skórkę i wtedy zmiksować. Przypiecz chleb w tosterze. Tosty polej
odrobiną oliwy, następnie połóż pomidory i posyp solą.
Gupio banalne pytanie :D : Jak przyjarać chlebek jak się nie ma tostera ???
OdpowiedzUsuńW piekarniku!
OdpowiedzUsuń